Site Overlay

Sortér dit affald og bliv betalt for det

Det er for mange meget almindeligt at sortere sit affald i papir, plastik, glas, metal og madaffald. Det er noget, som altid har været normen i provinserne rundt i landet, da man enten har haft let adgang til kompostdepoter og papirskraldespand. Det har været en svær opgave for mange storbysbeboere, da sorteringsmuligheder ikke er det bedste medmindre man er bosat i en boligforening med gode sorteringsvilkår.

 

Der er flere måder, man kan sortere sit affald på. Mange flere end bare til den nærmeste skraldespand. I storbyerne er man kendt med at sætte sit storskrald ud til fortovet, for at det bliver hentet dagen efter og kørt på lossepladsen. Dette er dog ikke altid den bedste investering for dig. Lossepladsen er et godt sted at komme af med en masse af sit generelle storskrald, men hvis du har metal blandt dit skrald, så kan du faktisk få penge for at aflevere det et andet sted.

 

Metalpriserne har i de sidste par år været på en stigende kurs. Dette betyder mange ting for selve metalmarkedet, men som privat person, som sorterer sit affald, så kan det betyde at du smider mange penge væk.

 

Skrothandleren er din ven

Når du kører på lossepladsen, så er du måske vant til at komme med traileren fyldt af forskellige typer affald. Når du så kommer frem, så sorterer du det i forskellige containere. Det er ikke meget anderledes hos din lokale skrothandler.

 

Ved de fleste modtageranlæg, står der en stor vægt. Denne vægt er måske det eneste anderledes fra lossepladsen. Det er nemlig vigtigt for skrothandleren at vide hvor mange kilo du har af de forskellige typer metal. Ofte tages vejningen på slum, så man ikke skal bruge flere timer på at veje metalskrot. Hvis du er placeret nær Næstved, så kender du måske Gendan. Gendan er en skrothandler placeret i Næstved, hvor der er fokus på genvinding og god kundeservice. Når du ankommer til Gendans modtageranlæg, så kører du blot frem til vægten. Her får både du og Gendans rådgiver et overblik over det metalskrot du ankom med.

 

Du bliver derfra guidet til sorteringsanlægget, men inden du kører igen, så kører du en tur tilbage på vægten. Det er for at kunne trække bilens vægt fra totalvægten med skrot. Dette kan virke som en mere omstændig proces end en tur til lossepladsen. Det er dog det værd for de fleste, hos Gendan kan du være sikker på at mest muligt at metallet bliver genbrugt – men også at du får markedets højeste dagspriser hver gang. Så inden du forlader Gendan, så vil du kunne tage ind forbi kontoret og få en kontant udbetaling. Du vil blive overrasket over, hvor mange penge, der kan lægge sig gemt i dine metalrester.