Site Overlay

Pakkeliste til vandreturen

Når du skal ud og vandre kræver hver tur sin egen tilpassende pakning, og det er vigtigt at have det rigtige udstyr med på vandreturen. Det er vigtigt at du overvejer hvor langt du skal gå, hvor højt du skal op, og hvor fladt dit terræn er, inden du pakker. Faktorer som vind, vejr og temperatur kommer også i spil når du skal pakke til vandreturen, og til sidst er det også et spørgsmål om den fysiske form du er i. Her er en liste over alle de ting du skal overveje når du pakker og hvilke udstyr du skal tænke på.

 

Rygsæk:
Denne skal være stor nok, til at du kan have det hele med i, og dette er typisk større end 55 liter. Størrelsen afhænger selvfølgelig af årstiden, turens længde og hvordan du har valgt at overnatte. Dette er da du skal have mere tøj med om vinteren, mere mad med jo længere tid du er væk og om du sover i telt, shelter eller andet på turen. Det kan også være smart at have en lille ekstra rygsæk med, til små ture væk fra lejren, så der er plads til at være spontan.

 

Vandrestøvler:

Her er det vigtigt at stivheden og materialet matcher dit terræn, og så anbefales det at have støvler frem for sko, da de giver den bedste beskyttelse mod vand, sten, krat og andet.

 

Overnatningsudstyr:

Det er vigtigt at du holder øje med om der er risiko for regn og vind, da det så vil være smart at vælge telt frem for en tarp. Her anbefaler vi at du medbringer følgende:
– Telt, tarp, hængekøje eller andet overnatningsmuligheder
– Sovepose, husk at overveje om du tager afsted om vinteren eller om sommeren, da man kan få nogle gode soveposer, som går ned til minus grader, som vil være en god ide, hvis du skal afsted når det er koldt.
– Liggeunderlag – et godt liggeunderlag er et af dem du kan puste op, så du er sikker på en god nats søvn, imens du vandrer.
– Pandelampe, det kan være rart at du kan se hvor du lyser hen, så du også samtidig har frie hænder til at bruge.

 

Beklædning:
Det er en god huskeregel at det tøj du tager med, skal kunne holde dig varm og tør, hvis du tager det hele på samtidig, så er du sikker på ikke at slæbe for meget eller for lidt med. Derudover er det en god ide at huske et par ekstra underbukser og et par ekstra sokker. Det er at foretrække at bruge uld og syntetiske materialer, da uld er lugthæmmende og kan holde varmt, selvom det er vådt. De syntetiske materialer er slidstærke og tørrer hurtigt. En god huskeliste er:
– Regnjakke
– Regnbukser
– Fleecetrøjer
– Vandrebukser
– Uldundertrøjer
– Undertøj
– Sokker
– Hue
– Halsedisse
– Handsker

 

Hygiejne:
Det er altid forskelligt hvor meget man har brug for, men her er de essentielle ting:
– Toiletpapir
– Desinficerende gel
– Plastpose til skrald
– Vådservietter
– Støttebind

 

Køkkengrej:

Det er en god ide at være opmærksom på om du må have brændstof med, hvis du skal ud at flyve, men ellers er en god liste til køkkengrej her:
– Trangia eller andet kogegrej
– Tændstikker, lighter eller andet optænding
– Spisegrej, her anbefaler vi eventuelt noget rustfrit stål, som nemt kan pakkes sammen og bruges igen og igen. Det skal være nemt at gøre rent og har eventuelt opdelte rum, så du har endnu mere frihed når du laver mad. F.eks. det her
Termoflaske

– Opvaskemiddel og svamp