Site Overlay

Gode vine fra Bourgogne, Pinot Noir’s hjemland

Bourgogne er et af de mest eksklusive og eftertragtede vinområder i Frankrig. Det skyldes mange ting lige fra den rige historie til det gode vejr og den frugtbare jord. Det betyder, at Bourgogne er hjemsted til et væld af forskellige vine, og at rigtig mange af dem er gode.

Pinot Noir- Bourgognes yndling

En af de mest kendte er imidlertid Pinot Noir. Har du hørt om blot en druesort, er der god sandsynlighed for, at det er Pinot Noir. Mange ser nemlig Pinot Noir som den ultimative og mest lækre drue. Den giver nemlig en lækker og ganske let vin, som smager fortræffeligt. Det betyder dog også, at du kan smage alt på en Pinot Noir. Hvis bare du er øvet, vil du for eksempel nemt kunne bedømme vejrforholdene og geografien, der ligger til grund for den pågældende årgang og flaske. Yderligere er Pinot Noir en ganske tyndhudet og delikat drue, hvilket gør den besværlig at dyrke.

 

Måske er det netop derfor Bourgogne har taget udfordringen til sig og er blevet kendt som Pinot Noirs hjemland. Selv i Bourgogne er druen dog grund til flere skrappe regler om, hvordan den skal behandles, og hvornår noget må kaldes en Pinot Noir. Får du fat i en Pinot Noir fra Bourgogne, kan du altså være sikker på at få en lækker vin og en god oplevelse, som passer godt til ethvert måltid.

Andre vine fra Bourgogne

Pinot Noir er dog ikke det eneste der bliver dyrket i Bourgogne. Der er megen anden vin, der gør området et besøg værd, om end det kun er smagsløgene, der tager turen. Ligesom meget af rødvinen fra Bourgogne er lavet på Pinot Noir, bliver hvidvin lavet på Chardonnay. Derfor kan du også regne med, at Chardonnay fra Bourgogne er i topklasse. Strengt taget er det kun Chardonnay  og Bourgogne, der bliver set som ægte Bourgogne vin. Der bliver dog som sagt dyrket mange andre typer vin i det frugtbare og historiefulde område. Der bliver blandt andet dyrket Gamay og Aligoté.

 

Fælles for al vin, der kommer ud af Bourgogne er dog, at det er klassisk vin lavet på gammeldags maner. Du skal altså ikke regne med at få noget nyt og spændende fra Bourgogne. Til gengæld kan du regne med en solid, klassisk vin i særklasse. Det gør sig gældende, hvad end det er Pinot Noir eller ej.