Site Overlay

Kopiér succesfulde investorers investeringer – og få selv succes

Hvis du er begynder inden for investeringer, kan det hele nemt virke usikkert og uoverskueligt. Derfor er copytrading et fantastisk koncept. Copytrading går ud på, at du kopierer de handler, som mere succesfulde investorer foretager. Det er intet ulovligt eller forkert over copytrading. Derfor er det intet, som forhindrer dig at copytrade. Særligt ikke i starten af din investeringskarriere, hvor du måske ikke har fundet din egen investeringsstrategi endnu. Du kan læse meget mere om, hvordan du foretager den mest hensigtsmæssige form for copytrading her.

Sådan foregår copytrading

Copytrading kaldes også for social trading. Investeringsstrategien går ud på, at du kopierer en anden investors portefølje. Det gør du fordi, at du tror, at du vil få et højere afkast, når du foretager de samme handler som den anden investor.

I praksis fungerer det ved, at du finder en bestemt investor, som du gerne vil kopiere. Herefter kopierer du alle de handler, som vedkommende har foretaget. Derefter vil din handelskonto automatisk kopiere handlerne fremadrettet.

Ofte vil du som nybegynder dog have et noget mindre beløb end den investor, som du kopierer. Derfor investerer du typisk heller ikke samme beløb, men i stedet samme procentdel.

Eksempel på social trading

Du finder en investor, som du gerne vil kopiere. Vedkommende har 500.000 kr. på sin konto, som hun kan handle for. Hun vælger at handle for 5000 kr., hvilket altså svarer til 1% af hendes portefølje.

Derfor vil din portefølje automatisk også investere 1%. Hvis du har 5000 kr. stående på din konto, vil det så være 50 kr., der bliver investeret, da det er 1% af din portefølje.

Det får succesfulde investorer ud af social trading

Grunden til, at succesfulde investorer lader andre kopiere deres handler er, at de tjener en lille andel af handelsomkostningerne. Det vil sige, at desto større afkast en copytrader får, desto flere penge vil de professionelle investorer også tjene. Derfor er social trading et meget populært og udbredt koncept. Især i USA.

Er social trading ulovligt?

Nej, det er hverken ulovligt eller snyd at copytrade. Der er ikke tale om insider handel eller lignende ulovlig omgang med aktier. Investoren foretager sine investeringer i det åbne, og alle har i realiteten mulighed for at kopiere investeringerne.

Som nævnt er der også en økonomisk gevinst for investoren, når hun lader andre kopiere sine investeringer. Derfor er der altså ingen der bliver snydt ved social trading.

Tværtimod er det en fin måde at komme i gang med investeringer på. Du får lov til at iagttage en mere garvet investor, og det kan hjælpe dig, så du en dag selv kan udforme din egen investeringsstrategi. Vær dog bevidst om, at selv garvede investorer foretager dårlige investeringer. Derfor skal du heller ikke investere flere penge, end du har råd til at miste.