Site Overlay

Giv vine visdomstænder nyt liv

Oplever du pludselig gener i din mund, har du svært ved at tygge ordentligt på grund af smerter, og har du i det hele taget problemer med at komme helt fri for gener i munden og tænderne gennem hverdagen? Så kan det være, at det nu er tid til, at du besøger din lokale tandlæge og får tjekket om alt er, som det skal være i din mund og med dine tænder.

Eller om det måske er nødvendigt med fjernelse af visdomstand – eller flere af dem.

Find din lokale tandlæge i København

Og bor du enten i eller i nærheden af København, så er du heldig. Her finder du nemlig en dygtig tandlæge, der står klar til at hjælpe dig, og det er noget, der gælder, hvad end du skal have behandlet dine tænder eller blot søger nogle gode råd til, hvad du kan gøre for selv at opretholde en sund mund. Tag derfor et kig på den online side; tandbro.dk og få bestilt en tid allerede i dag.

Det er helt sikkert noget, som du ikke vil fortryde. Hurtigt kan det nemlig også vise sig, at dine gener sagtens kan behandles. De kan nemlig blot skyldes, at du har behov for at få fjernet en visdomstand.

For mange er det nødvendigt at få fjernet visdomstænder

Der er rigtig mange, der på et tidspunkt oplever, at det er en nødvendighed at få fjernet deres visdomstænder. Her er der tale om den 3. og sidste af de store kindtænder, som der som regel bryder frem i teenageårene eller tidligt i 20’erne.

Sidder de korrekt i tandbuen, hvorfor de ikke er til gene, og er de sunde, bør de selvfølgelig bevares, men fordi det ikke altid er tilfældet, er der mange, der skal have dem fjernet.

Det kan gøre ved en almindelig tandekstraktion eller en operation alt efter, hvordan den tand, der skal fjernes, sidder i munden.

Derfor er det vigtigt, at du holder øje med dine visdomstænder

Du kan for eksempel opleve, at dine visdomstænder ligger horisontalt eller har retning mod en af dine nabotænder, hvorfor de kan gøre stor skade på dem. De kan også vokse i retning mod tungen eller ud mod din kind, og på den måde vil de skabe stor ømhed, være til stor gene og gøre det besværligt for dig at spise ordentligt.

Visdomstænder kan således forvolde stor skade på blandt andet nabotænder og kæbeknogle, og derfor vil risikoen for at opleve caries blive øget, idet madrester og bakterier lettere kan gemme sig i mellemrummene.

Lad din tandlæge hjælpe dig med at opretholde en sund mund

Det anbefales således, at du jævnligt besøger din tandlæge, der kan sørge for at holde godt øje med dine visdomstænder og altid give dig den rådgivning, du behøver i forhold til, om de bør fjernes eller ej. Og sådan kan du være med til at opretholde en sund mund med en god hygiejne og dermed også forhindre gener og smerter.