Site Overlay

3 tips til en mere bæredygtig hverdag

Vil du gerne gøre mere for at få en bæredygtig hverdag? Men ved du ikke lige, hvor du skal starte henne? Eller hvordan du lige skal gribe det an? Det er heldigvis ikke særlig omstændigt at få en mere bæredygtig hverdag. Vi giver dig nogle konkrete tips her.

 

Skal du skifte din brændeovn ud med en pilleovn? Lægge kød helt på hylden? Drastiske omvæltninger er der ingen, der har haft succes med. I stedet skal du starte i det små og med tiltag, som du kan overskue.

 

Så hvad du kan gøre?

 

Spar på det varme vand i badet

 

Når du er i bad, bruger du 10 liter vand i minuttet. Der er derfor meget at hente på miljøkontoen, hvis du tager kortere bade og slukker for vandet, mens du sæber dig ind. Sæt gerne en alarm, så du vænner dig til at tage bade af 5 minutters varighed.

 

Lav mad uden ovn

 

Det betyder ikke, at du skal droppe at bruge ovnen helt. Men skær gerne ned på mængden af retter, der kræver tilberedning i ovnen. Brug gerne gryder, pander eller en mikroovn i stedet, da det sparer dig for rigtig meget i strømforbrug.

 

Sluk helt for dine apparater

 

Du smider mange penge væk ved at lade dine apparater stå på standby. Det tærer selvfølgelig også på miljøet. Så sluk for dem, når de ikke er i brug. Det er ganske nemt at få ind som en vane.

 

Sorter dit affald

 

En ting hvor du virkelig kan batte, er ved at sortere dit affald. Særligt når det kommer til pap, papir og aviser, som kan genbruges. Det samme gælder for glas og flasker. Du kan også med fordel sortere dit plastaffald. Nogle kommuner gør det også muligt at sortere madaffaldet, så det kan bruges til biogas. Er det også en mulighed i din kommune, bør du gå all in på det!

 

Hvorfor blive mere bæredygtig?

 

Vi står desværre i en tid, hvor klimaforandringer i højere grad bliver en større og større del af vores hverdag. Det påvirker os på forskellig vis, og derfor er vi nødt til at begynde at tage et ansvar. Vi har alle et ansvar og mange bække små gør en stor å. Så det du gør, har naturligvis også en effekt – særligt hvis du også inspirerer andre til at gøre det samme.