Site Overlay

Bæredygtige løsninger er vejen frem

Bæredygtige løsninger er vejen frem – for ellers risikerer hele verden at stå i en enorm krise, når klimaforandringerne tager over. Bæredygtige løsninger bidrager positivt til klimaet, blandt andet ved at reducere affald og minimere CO2-aftrykket. En af frontløberne indenfor bæredygtige konferenceløsninger er HUSET Middelfart, der har mange bæredygtige initiativer og en skarp plan for den fortsatte bæredygtige udvikling.

 

HUSET Middelfarts grønne alternativer

 

Udledningen af CO2 skaber klimaforandringer, som er med til at ødelægge dyret for vores dyr og planter – men også for os mennesker. HUSET Middelfart har høje ambitioner for bæredygtighed, og derfor er en af målsætningerne at minimere udledningen af CO2. Derfor begrænser HUSET sit forbrug af energi til el og varme, deres vareforbrug og de nedbringer også mængden af ikke-genanvendeligt affald.

 

Målene i 2025 er at:

  • HUSET har reduceret sit varmeforbrug med 10&
  • 40& af elforbruget dækkes af eget solcelleanlæg
  • HUSETs elforbrug reduceres med 10%
  • Mængden af madaffald reduceres med 75%
  • Mængden af ikke-genanvendeligt affald reduceres med 50%

 

En anden ambition er, at HUSET Middelfart ønsker at formidle budskabet om de bæredygtige budskaber til andre konferencecentre, så de bidrager til at hele branchen bliver mere bæredygtig.

 

De bæredygtige initiativer

 

Nogle af HUSETs bæredygtige initiativer indebærer blandt andet at minimere vandforbruget. Det gøres ved at vaske mindre – på hoteller er det ofte kutyme at vaske lagener og håndklæder, der ikke er blevet brugt – for eksempel på et værelse, som slet ikke har haft gæster. Det har de droppet i HUSET og vasker derfor kun ting, der har været brugt. Derudover bruger HUSET udelukkende miljøvenlige rengøringsprodukter – også vaskemiddel og håndsæbe, som ikke forurener miljøet. Derudover bruger HUSET Middelfart også engangskopper og andet engangsservice lavet af pap – altså genanvendeligt materiale, i stedet for plastik. Engangsservice bruges ofte til for eksempel kaffe eller te fra caféen, som gæsterne tager med sig rundt.

 

Bæredygtighed i restauranten

 

I restauranten er der også stor fokus på bæredygtighed. Køkkenet arbejder aktivt med FNs verdensmål, især nr. 7 og nr. 12, der begge fokuserer på at mindske madspild. Derfor arbejder HUSET aktivt med udelukkende at producere den mængde mad der skal bruges, i stedet for meget. Derudover genanvender restauranten overskydende råvarer – for eksempel kan der presses juice af overskydende frugt og grøntsager, så der er lækker friskpresset juice til gæsternes morgenmad dagen efter.

Økologi er også vigtigt i HUSETs restaurant. Derfor gør HUSET sit bedste for udelukkende at anvende økologiske råvarer og kød fra avlere, der går op i dyrevelfærd. Derfor er HUSET verificeret med Det Økologiske Spisemærke i bronze, som betyder at 30-60% af maden fra HUSET består af økologiske råvarer og ingredienser. Mange af de råvarer, som bruges i restauranten, er fra lokale forhandlere. For eksempel får huset æbler og andet frugt fra Harndrup Skov, og kød indkøbes gennem en lokal slagter i Nørre Søby – begge dele lige fra lokalområdet.