Site Overlay

Gen Z – generationen, der redder fremtiden

Vi er alle klar over, at der skal tages drastiske foranstaltninger og ændringer for at forhindre global opvarmning. Med affald, forurening, enormt højt forbrug af tøj er det ikke så mærkeligt, at vores planet er udmattet. Bæredygtig udvikling betyder en udvikling, der imødekommer nutidens behov uden at ødelægge mulighederne for fremtidige generationer for at få deres behov opfyldt. Vi må erkende, at vi kun har en planet med en begrænset mængde ressourcer, og at det er vores fælles ansvar at passe på den. Heldigvis er Generation Z mere forandringsorienteret end nogen anden generation, og de er globalt forbundet og miljøbevidste.

Verdens grænser bliver kun mindre og mindre klare med nutidens teknologi, som er i konstant udvikling. Information, teknologi og forskning deles på tværs af landegrænser og er med til at sprede viden og meninger. Sociale medieplatforme er også en god kilde til meget af delingen. De yngste generationer er mere påvirkede end nogensinde til altid at være aktive på sociale medier, og følge de trends, der kommer. Men den hurtige spredning af nye trends kan faktisk gavne os. For nu er det faktisk trendy at være miljøbevidst og tænke på fremtiden, og det er netop Generation Z, der har skabt denne opmærksomhed.

Generation Z er optaget af retfærdighed og lighed. De er imod diskrimination og racisme og er optaget af at træffe miljøbevidste valg. Genbrug af tøj og møbler er blevet meget populært, og mange i generationen vælger at købe noget genbrug frem for nyt. Mange finder endda vintagetøj og tilbehør hos deres bedsteforældre, som nu er blevet trendy igen. Mange i generation Z er optaget af, at man ikke skal købe tøj fra fast fashion brands, men derimod tøj af god kvalitet, der derfor holder længere. Det samme gælder tilbehør, såsom smykker, punge og briller. I stedet for at købe briller, der går i stykker efter en uge, er en god mulighed at købe briller med bedre kvalitet, så de holder længere, og på den måde er mere miljøbevidste. Briller med høj kvalitet, der holder længe, ​​kan findes her.

Ældre generationer har meget at lære af Generation Z. De stiller spørgsmålstegn ved de ting, de finder problematiske i nutidens tendenser, miljøpolitik og så videre, og de ønsker at skabe forandringer, så verden bliver et bedre sted at leve. Der er mange skridt, vi kan tage for at opnå en mere bæredygtig planet, så det er vigtigt, at de ældre generationer lytter til den unge generation, for de har mange smarte ting at sige.