Site Overlay

Fyn er fin

Tag din uldtrøje på og kom med en tur ude i naturen!

Mange ældre mennesker kender duoen, Lasse og Mathilde, som synger sangen om Fyn: “Fyn er fin!” Der vil dog nok ikke være så mange unge mennesker, som kender til sangen. Det skulle da lige være, hvis de selv er fynboer eller har familie på Fyn og har sin gang der, for mange fynboer er glade for sangen. Og Fyn er faktisk også fin. Man taler om det fynske vejr som noget meget positivt, fordi Fyn har flere solskinstimer end fastlandet. Klæd dig godt på med en god uldtrøje, som du kan finde inde på den grønne markedsplads. Så tag ud i den frie natur på den skønne, grønne ø, Fyn. Det er mit råd til dig.

Gå lange ture

Nogle dage er der ikke noget skønnere end at gå en lang tur og virkelig få luftet krop og sjæl ude i den fri natur. Fyn byder på rigtig mange skønne steder, hvad end du tager til Sydfyn, Nyborg, Assens, Kerteminde eller Knudshoved. Her kan man løfte sit hoved mod den høje himmel.

Tag billeder, og husk, hvor du er

Glem ikke, hvor du er. Du er jo netop i midten af riget. Fyn er en ø, som ligger lige i midten af kongeriget Danmark, og her samles meget af det bedste, som landet har at byde på. Så tag mobilen eller kameraet i hånden og gå på fotosafari på den dejlige ø, ikke nødvendigvis for at tage billeder af dyr, selvom, det også er skønt, men for at tage billeder af det bølgende landskab, som fremstår så skønt foran dig. Du vil være glad for at kunne genkalde dig det visuelle indtryk senere hen, og det kan skærpe dit øje, at du tænker fotografisk, når du går rundt ude i naturen, så du virkelig får lyst til at fokusere på de små detaljer; et græsstrå, en lille blomst, en busk, en bakke med en lille sky bagved.

Det gode liv

Hvem lever det gode liv? Det gør du.

Du tager din gode uldtrøje på og drager ud i naturen, hvad end det er det fynske land, eller det er din egen egn eller helt anderledes fjerne egne. Der er ingen grund til at holde sig tilbage, og det skærper også din grønne bevidsthed, miljøbevidstheden, at opholde dig ude i naturen. Tag en dejlig madpakke med, måske endda en picnickurv med masser af grønne og økologiske varer, så du virkelig hylder det grønne liv, som du kan begive dig fuldt og fast ud i. Fyns land vil byde dig velkommen, for du vil helt sikkert bevæge dig respektfuldt rundt ude i naturen, ikke efterlade skrald, men måske endda samle skrald op, hvis du støder på noget, og bare nyde, at vi har så mange skønne steder i Danmark, og i særdeleshed på Fyn. Lad os leve ude i det grønne nu!