Tanken om en god kaffe – til virkelighed
Forestil dig at du sidder på din terrasse en eftermiddag i solen under en parasol. Med god samvittighed, har du lagt benene op for endelig at slappe af og nyde livet, med en god smagsfyldt kaffe. Men du kunne godt tænke dig at prøve en kaffe der er god for miljøet og samtidig er bæredygtighed.
Bæredygtig økologisk kaffe
Måske er du ikke klar over at du kan få kaffekapsler der er økologisk og bæredygtige på samme tid. På https://onsk.dk/varer/kaffekapsler/ kan du se et udvalg af økologisk kaffekapsler . Espressokapsler fra ØNSK er kaffe fra Nicaragua, San Rafael del Norte, Jinotega. Bæredygtig kaffe der er mellemristet og mørkristet. 4 forskellige økologiske kaffekapsler med forskellige aromaer. De 3 varianter har noter af chokolade, hvor de hver især har noter af brun sukker, nødder og hindbær. Den sidste variant, Lungokapslen er med noter af fersken og mandler. Kapslen fra Corcasan er kompatibel med en Nespressomaskine. Den type kaffe er mørk og kraftig og har undertoner af nødder og chokolade.
Grøn energi og uden sprøjtemidler
Hvilken kaffe er du til? Er du frisk på at prøve en ny kaffe der gør noget godt for miljøet? Der bliver drukket rigtig meget kaffe i verden og derfor er det vigtigt, at se på hvor forbrugeren selv kan gøre noget, at gøre noget godt for vores planet og gøre den grønnere. De traditionelle kaffekapsler er belastet af miljøet, da de kræver en masse energi at producere og genbruge i forhold til det materiale de er produceret i. Kaffekapsler fra ØNSK er lavet i nedbrydeligt plantemateriale der er nemmere at genanvende, da det bliver produceret på grøn energi. Lungokapslen bliver produceret uden sprøjtemidler. Bonden på den lille økologiske kaffegård i Santa Prisca laver selv sin gødning til kaffeplanterne. Gødningen består af at han komposterer kaffebær med dyrenes efterladenskaber. Han ønsker at gøre noget godt for naturen og at verden skal blive et bedre sted. Kaffen der stammer fra kaffekooperativet Corcasan, ligger i den nordlige del af Nicaragua, det består af 248 familiedrevne kaffefarme. Her har de især fokus på at uddanne deres medlemmer til at opsamle og genbruge regnvandet. Samt fokus på at ansætte flere kvinder, så der bliver en mere ligelig fordeling mellem kvinder og mænd på farmene. På farmene tænkes der også på at passe på den lokale flora og fauna på kaffemarkerne.