Koldere bliver det udenfor, men lysten til at bage en kage bliver ikke mindre af den grund. Tværtimod. For hvor mere hyggeligt kan det blive, end at bage en lækker kage og samtidig se et afsnit fra ”Den store bagedyst” med en eller flere, man holder af? Og her midt i oktober? Lige præcis. Der findes ikke noget hyggeligere lige her og nu.
Klar – parat – bag
Den store bagedyst er et af landets mest succesfulde tv-koncepter, og man kan godt forstå hvorfor. For udover, at konkurrencen byder på helt igennem fantastiske, kreative og med sikkerhed smagfulde mesterværker, så kan vi, der ser med, nemt identificere os med deltagerne. Alle deltagere er ganske vist amatørbagere, men fordi de fremtræder som nogle meget vellidte, humoristiske og helt almindelige mennesker, så føler vi virkelig sympati med dem. Og udpeger hurtigt en, man bare ønsker går hele vejen. Det kender vi godt.
Kage er ikke bare kage
Er kage virkelig bare udelukkende en sød og bagt form for spise? Nej, for nogen er kage en passion. Vi ser det i hjemmet, vi ser det i Den store bagedyst, og vi ser det endda ude på jobbet. Og når først man er i gang med at bage, så kan det for nogen være svært ikke at slippe ens indre pynte-Jørgen løs. Og det er det, der er med til at gøre kagebagning fantastisk. Det er de uendelige muligheder, der ligger. Både i forhold til smag og behag, men også i forhold til vores kreative sans.
Kager med Mette
Folketingsvalget 2022 er i gang, og Mette Frederiksen har formentlig fokus på alle andre steder end kagebagning, men hvem af hendes navnesøstre tror du, der har vundet St. Honoré-prisen? Og nu tænker du sikkert, hvad er St. Honoré-prisen for noget? Vi kan fortælle jer, at det ikke er en hvilken som helst pris. Det er faktisk den absolutte fineste pris, en konditor kan vinde. Har du et bud? Det er selvfølgelig vores alle sammens Mette Blomsterberg. Hun vandt prisen helt tilbage i 2013, og hvis en klokke ringer, når vi siger ”Det søde liv”, så er du en haj i tv-universet. For det var nemlig den tv-serie, der for alvor sparkede liv i hendes karriere og tænk engang – det er allerede 11 år siden, at serien udkom. Tiden flyver af sted. Også, når vi bager kager.
Kage sendt ned fra himlen
Myten siger, at Dannebrog faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanise i Estland d. 15. juni i 1219. Hvilken kage ser du helst falde ned fra himlen og lande på dit kagebord? Det er selvfølgelig op til den enkelte, men vi er ikke i tvivl. Bare kig med nede i vores to kageopskrifter.
Chokoladekage
Denne kage er måske verdens mest populære, og man forstår godt hvorfor. For en simpel og lækker
chokoladekage skuffer bare aldrig. Og så for ikke engang at nævne alle de muligheder, der er i
forhold til, hvad der passer til. Måske en kugle vaniljeis? Lige meget, hvad du foretrækker, så vil kombinationerne af smeltet smør, æg, sukker, kakaopulver, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker føre til en gudsbenådet smagsoplevelse. Og så skal kagen kun have 15-20 minutter i ovnen. Hvis en kugle vaniljeis er for klassisk, så kan vi varmt anbefale at prøve chokoladekagen med nogle friske bær eller måske med flødeskum og skiver af æbler, der for tiden er i sæson i Danmark.
Cheesecake uden husblas
Cheesecake uden husblas. Og nu tænker du sikkert… kan man virkelig lave en cheesecake uden husblas? Bliver den ikke for tør? Nej, ikke hvis du følger denne opskrift. Og det, der er fantastisk ved denne opskrift, er mulighederne for pynt. Om cheesecaken skal pyntes med jordbær, hindbær, mango eller noget helt fjerde, så bestemmer du selv. Så længe du har tiden til først at bage bunden i 5 minutter, dernæst i 45 minutter med flødeosten og til sidst i 5 minutter med cremefraichen. Når det er klaret, og efter en tur i køleskabet, vil du smage en kage fra en anden verden.